Genel Kurul Oylama ve Oy Kullanma Usulü
(1) Oylamaya başlamadan önce, toplantı başkanı, oylanacak konuyu genel kurula açıklar. Bir karar taslağının oylaması yapılacak ise, bu yazılı olarak saptanıp okunduktan sonra, oylamaya geçilir. Oylamaya geçileceği açıklandıktan sonra, ancak usul hakkında söz istenebilir. Bu sırada, talep etmesine rağmen kendisine söz verilmemiş pay sahibi varsa, hatırlatması ve başkanca doğrulanması koşuluyla konuşma hakkını kullanır. Oylamaya geçildikten sonra söz verilmez.
(2) Toplantıda görüşülen konulara ilişkin oylar, el kaldırmak veya ayağa kalkmak ya da ayrı ayrı kabul veya ret denilmek suretiyle kullanılır. Bu oylar toplantı başkanlığınca sayılır. Gerektiğinde, başkanlık, oy sayımında yardımcı olmak üzere yeter sayıda kişiyi görevlendirebilir. El kaldırmayanlar, ayağa kalkmayanlar veya herhangi bir şekilde beyanda bulunmayanlar “ret” oyu vermiş sayılır ve bu oylar değerlendirmede ilgili kararın aleyhinde verilmiş kabul edilir.
(3) Kanunun 1527'nci maddesi uyarınca genel kurula elektronik ortamda katılan pay sahiplerinin veya temsilcilerinin oy kullanmalarına ilişkin olarak anılan madde ve alt düzenlemelerde belirlenmiş usul ve esaslar uygulanır.
(4) Birikimli oy yöntemi uygulanmamaktadır.
Şirket Ana Sözleşmesinin Değiştirilmesi ve Dağıtımı
Hissedarlar Olağan Genel Kurulu, Şirket Ana Sözleşmesinde değişikliğe yönelik, İcra Kurulu tarafından önerilen ve Denetleme Kurulu tarafından onaylanan bir kararı, kullanılan oylarda mutlak çoğunluğun sağlanması suretiyle kabul edebilecektir.
Çoğunluk Oyu
Şirket Esas Sözleşmesinin 9. Maddesi, çekişmesiz bir seçimde her Yönetim Kurulu Üyesinin, Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimine ilişkin herhangi bir toplantıda kullanılan oyların çoğunluğuyla seçileceğini hükme bağlar.