2013 Yılı Basın Bültenleri

  • 20 Mart
  • Capital’den Doğuş Otomotiv’e “Sektöründe En Çok Beğenilen Şirket” Ödülü

     

    Capital dergisi’nin GFK araştırma şirketi ile birlikte bu yıl 13’üncüsünü gerçekleştirdiği “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasının ödül töreni 19 Mart 2013 tarihinde Conrad’da düzenlendi. Türkiye’nin en beğenilen 20 şirketi ve 37 sektörün en beğenilen 3 şirketinin açıklandığı gecede Doğuş Otomotiv “Otomotiv Sektörünün En Beğenilen Şirketi” ödülünü almaya hak kazandı. Ödülü, Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu aldı.

    Capital dergisinin GFK Türkiye araştırma şirketi ile birlikte bu yıl 13’üncü kez düzenlediği       Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasının sonuçlarına göre “Otomotiv Sektöründe En Beğenilen” birinci şirket Doğuş Otomotiv oldu.  

    19 Mart 2013 tarihinde düzenlenen törende Doğuş Otomotiv’e verilen “Otomotiv Sektöüründe En Beğenilen Birinci Şirket”  ödülünü, Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu kabul etti.

    Doğuş Otomotiv’in bu ödüle layık görülmesinden dolayı büyük gurur duyduğunu ifade eden Bilaloğlu, “Doğuş Otomotiv bugün Türkiye’nin lider otomotiv distiribütörü konumundadır. Kalite ve verimlilik odaklı çalışmalarımızı şirketimizin tüm operasyonel süreçlerine taşıyarak, sahip olduğumuz bu konumu kuvvetlendirerek koruyacağız. Aynı anlayışla insan kaynakları alanında da başarılı çalışmalarımızı sürdürerek, çalışanlarımız ile birlikte daha da büyümeyi hedefliyoruz” diye konuştu. 

    “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırması geçtiğimiz yıl toplamda 500’ün üzerinde şirketten 1.555 yöneticinin katıldığı anket ile gerçekleştirildi. Ağustos 2012 tarihinde saha çalışmaları başlayan araştırma kapsamında iş dünyasını temsilen 8.500 yöneticiye online anket gönderildi. Ankete katılan 1.555 yönetici hem Türkiye’nin hem de sektörünün en beğenilen şirketini seçti.   

  • OK
  • 15 Ocak
  • DOĞUŞ OTOMOTİV’E

    KURUMSAL YÖNETİM ÖDÜLÜ

    Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği tarafından verilen  "Kurumsal Yönetim Ödülleri” sahiplerini buldu. Doğuş Otomotiv, İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi’ne göre “ Notunu En Çok Artıran Kurum” Ödülü’nü aldı.

    Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi'nde bulunan 44 şirket arasından yapılan değerlendirme sonucunda verilen “Kurumsal Yönetim Ödülleri”, VI. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi kapsamında düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Değerlendirmede Doğuş Otomotiv, 2012 yılında Kurumsal Yönetim Endeksi’ne göre notunu en çok artıran kurum olarak ödüle layık görüldü. Doğuş Otomotiv geçen yıl 7,80 olan kredi derecelendirme notunu bu yıl 8,63’e yükseltti. Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, ödülü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un elinden teslim aldı.

    TKYD tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ödüller, kurumsal yönetim ile ilgili bilinilirlik yaratmayı ve iyi uygulamaları tanıtmayı amaçlıyor. 

  • OK